Tuesday, March 29, 2011

Cuak giler...

Cuak???ape ni ain cuak2 plak ni??
xde la kn semalam nk dpt result test 2 nrs 226..
lecture berpesan pd semua..
andaikate korg xlulus dia nk pijak paper kami..
time test 1 hari 2 dia buang dlm tong sampah..then ade la
yg kena buang..
style dia kl dia ckp,mmg dia akn bt btl2..
then test 2 ni dia nk pijak paper yg failed..huh...
sape kah masgsanyer..
then semlam dia bg la paper 2..
masing2 markahnyer tinggi kot..lulus 60%
ade yg dpt 40%..ade yg 35% lebih...
mcm2 la kn..then dia ade bgtau separuh dari kelas fail..
huh...tkt sey..
time 2 masing2 dh tkt giler..then aku sendiri dh berdebar2..
tunggu pnyer tunggu name aku xsebut2..
pastu dia pggil "nuraini yahya"
aku jwb la "saya miss"
dia kate kedepan....
pup terus skt jntg ni ha..aku fail ke???xsgka kot..
aku dh bt yg terbek dh time 2..
mmg objective question agak keliru..tp esei aku
boleh jwb kot..
tp redha je la kn..kertas aku bakal2 dipijak..
tp ati ni xrase pn aku fail..
tp mane la tau kn kl aku jwb 2 dia xterima..
pas2 dia pnggil yg kt dpn..
dia tnyer pndpt pasal paper 2..
tp yg berdiri 2 ade je yg lulus..saje je miss ni nk bt gempak..
then name aku di panggil..
dia tnyer ape pndt aku jwb soalan dia..
aku jwb la ob ssh ckit..
then sub aku blh jwb..then dh bt yg terbek..
dia kate emm thaniah..mrkh plg tinggi..aku dpt 51%
perh..miss ni bt cuak aku je..
then kwn2 tepuk tgn..
aku terkejut giler kl aku fail..
aku target lulus tp xla smpai tertinggi..
kira nyer aku slh 9 je...
mrkh tok esei aku dpt 29/30...salah 1 je..then yg lain ob..
ob dari 30 soalan aku slh 8..
ALHAMDULILLAH...TQ ALLAH...
aku ade terdetik dlm ati..
aku nk dpt markah plg tinggi test kali ni..
test 1 hari tu org lain tinggi..aku xdpt..
then dh nekad dlm ati aku nk markah tinggi test 2..
xsgka plak aku dpt..
terima kasih Ya Allah..
aku harap final exam aku blh jwb..
then aku nk dpt A or A+..kl xdpt A pn B pn jd lah..
kl xdpt B pn C pn xpe..jnji lulus..
tp target aku A..
aku akn bt bersungguh2 then akn usaha la dpt kn A..
Ain pasti boleh..Amin..

Saturday, March 26, 2011

BeRsUSah sUSah dAhulU..BeRseNaNg sENaNg KeMuDiaN..

Biar kite ssh dulu then sng kemudian..
that's mean biar time blajo ni kite ssh dulu..blajo hari2..
coz kite xtau exam nk msk pe..
lecture pn bg 30% je..then 70% kite cari sndiri..
mmg ssh kn..tp xpe,bile kite ssh2 mcm 2 ilmu yg kite cari sndiri 2
akn lekat kat pale kite then
nnti dh keje sng nk apply...jgn smpai nnti keje sume xingt..
aku rase jd pljr UiTM ni mmg ssh..
semua kena cari sndiri...lecture juz bantu gitu2 je..
tp aku bangga gak coz biar kite berdikari sendiri..then ilmu 2 lekat..
bt pe kl lecture suap je semua tp
nothing untuk kite..
ingt time exam je..lepas exm semua lupa..
bab certeficate plak..di lulus olh mqa,uitm..certeficate dari uitm..
so ade potensi nk dpt keje..
bkn pe mqa kolej xsure ade ke x..
sdgkn dlm internet pn kolej 2 x di iktiraf..
so xtau la nsb product dia nnti mcm ne...dpt keje ke?xdpt ke?
senior2 aku yg extand ok gak dpt keje..
Alhamdulillah..
2 bermakne wlaupn dia extand tapi certificate dia laku..
kl kite usaha ssh dulu kite akn sng kemudian.
mcm ne kl skrg kite sng dulu..
lecture suap2 then mcm ne time keje nnti???
ade ke lecture nk suap lg??
huhu..lu pk la sendiri...kuang..kuang..kuang..


JalAn-JaLaN...

Bosan2...so g jln hari ni...
g ecm tgk wayang citer dalam botol..
haha..kl di beri star..aku nk bg 1/2 je star kt cite ni..
cite dia lembab giler..
xbpe best sgt la..haha..nk kate menyesal tgk pn xleh coz dh tgk kn..
tp xpe la nk bt mcm ne kn..
then lepas g tgk cite g mkn kt kfc..
dh lame xmkn kfc..

pastu kami g mega..tujuannyer nk g karok je pn..
ha amek ko semua sekali 19 lagu..
tp bkn aku nyanyi sorg..
ira,aku and ahnaf la sekali..huhu...
hilang tension..
then pastu kami balik je la..
dh ptg kot..dak2 ni mlm nk study..nk exam..

selalu kua dgn kwn2 aku..
ble dpt kua dgn bf aku???????
eeeee..lmbt nyer dia nk balik...balik la cpt..
huhu..dh lame xkua same ni..
ntah dpt jmpe ke x ntah..hahaha..ntah2 xdpt jmpe..
kl xdpt jmpe mcm ne yek??
ish xtau la aku nk ckp mcm ne...menangis x berlagu la..
xpe la kite doa je..
dpt jumpe nnti...amin....

sblom msk wayang..


macam gemuk plak muke aku..huhu..

bersame ira penyek..

bersame ahnaf gemuk..huhu..

Thursday, March 24, 2011

Ain PaSti AkaN BerJaYa...=)


Ain pasti akan berjaya....huhu..
ungkapan tahun ni..
sblom ni ade tp dlm ati je...xkuarkn..
tp thn ni ain kuarkn..
huhu...
gambo ni dh trg2 ape yg ain nk satu hari nanti..
Insyalllah...kl ade rezeki..
ain akn cuba..cuba..n terus mencuba dptkn nyer..
ain percaye setiap ape yg berlaku pasti ade hikmahnyer..
and ain percaya setiap ape yg kite nk Allah pasti
akn bagi sama ade lmbt ato cepat..
so ain kena selalu berdoa untuk dapatkn nyer...
ain percaya dgn rezeki Allah...

ALLAH...ain akn selalu memohon doa dgn Allah...
kena ingat Dia walau susah n senang...
Kena percaya dgn rezeki Nya...
Kena percaya Dia ada bersame kita...
Kena selalu minta pertolongan dari nyer..
Then percaya Dia dgr setiap doa2 kita...then akn bg ape yg kita minta
bergntung pd keadaan...
Insyallah...

MY PARENTS...
My father Yahya and my mother Latipah...
Sayang sgt kat diorg..beruntung dpt ayh n mak mcm diorg...
Kena hormat dia selalu...
Doakn kesejahteraan dia...
Jgn mengeluh kl diorg mntk tolong dgn kita...
Syg la diaorg macam mane dia syg kiter..
jgn nk syg pakwe je lebih..huhu
ingat jasa2 dia pd kita...sanggup jage kita dari kecik
sampai besar..
then bila dh berjaya jgn lupakan dia..
kl dia ssh time kite dh berjaya jgn pernah lupa dia..
tolong ape yg ptt
x kira wang ringgit,pengorbanan,masa dan sebagainyer..
ain akn cuba bls jasa2 diorg
kl satu hari nnti ain dh ade kerjaya sendiri..
Insyallah...
Ain xkn lupakn dia..kl boleh dh tua nk jge diorg...
Insyallah...
LOVE MY MOTHER & MY FATHER SO MUCH....






DIPLOMA NURSING & KONVO UiTM...
Ain akn dptkn diploma nursing of course..2 la bidang yg ain amek..
and konvo di UiTM shah alam..
Insyallah...
so ape yg ain kena bt????
belajar bersungguh2 then benda ni mmg pasti akn dpt..
tp dgn usaha kita..
kita akn dpt benda ni semua...
so my aim akn dptkn la benda ni semua....
ain pasti akn dpt..
Insyallah..









STAFF NURSE....
ni la kerjaya yg ain pilih...untuk jd staff nurse..
actually ain minat kerjaya seorang guru..
tp dgn cadangan ayh ain,ayh ain suruh jd nurse..
katenyer sng nnti dpt keje..
tp skrg nurse dh byk..
so xtau la ms dpn ain macam mane...
tp ni la bidang yg ain amek..
so ain akn pastikn ain dpt status staff nurse...
Insyallah...
bkn sng nk dpt gelaran staff nurse ni..
kdg2 org luar xsuke kerjaya ni..
macam jijik sgt je..
tp bila ain msuk bidang ni..ain rase kerjaya ni
adalah kerjaya paling mulia kalau kita bt keje ikhlas....
kita kena bangga
event kita student sekalipun...
org lain xboleh bt ape yg kita bt...
hanya yg menyelami bidang nursing je yg boleh bt ape yg kita bt...
so berbangga la dgn bidang yg kita amek.
so lepas hbs bljr ni aim ain nk keje kat johor je..
atas permintaan mak ayh ain..
Insyallah ain akn dptkn keje kat sekitar johor..
tp kl rezeki ain kat luar johor ain terima je..then cari sendiri cara mcm ne
nk dkt dgn mak ayh ain..
ain akn pastikn diri ain jd staff nurse satu hari nnti..
kl senior2 ain boleh knp ain xboleh?
so ain nk jd mcm diorg..
mmg nk keje nurse ssh tp kite kane berusaha sendiri...
yg pntg ain xboleh kua dari bidang ni..
coz ain dh amek bidang ni..
penat belajar..
so ape org nk ckp,ckp la yg pntg ain tau ape yg ain bt
and akn usahakn ape yg ain nk...
Insyallah...
tp ain xkn jd nurse selamenyer..
ain nk jd tinggi ckit dari nurse..
kl ade rezeki nk jd sister kl boleh...
nk smbg degree then jd sister...tp angan2 je..
tp xslh kl kita berangan.
ain suke cara ayh ain selalu berangan then akn pastikn
dapet ape yg kita angan kn..
yg pntg ade nyer usaha and doa and tawakal...






MY LOVE....
my lovely Mohd Shoufi...
dh lame menjalinkn hbgn dgn dia..
dia la kekasih hati..dia la kwn bek lelaki..dia la tmpt luahkn perasaan..
ain beruntung dpt dia..
tp ain xtau adakah dia jodoh ain...
bab2 jodoh Allah tentukn..
andai satu hari nnti jodoh ain bkn dgn dia ain redha je...
mesti ade hikmah di sebalik ape yg berlaku...
then akn selalu memohon doa agar hbgn di berpnjgna
sampai ke akhir hayat ain...
dia mmg satu kepala dgn ain...ain pn xsgka
kami boleh bertahan dh 3 thn lebih..
mcm 1 mimpi rasanyer..
tp 2 la kenyataan nyer...Alhamdulillah...
so ain harap kami dpt memiliki kerjaya masing2..
ain dgn kerjaya nursing..
then dia dgn kerjaya polis...
harapan kami agar hbgn kami kekal ke akhir hayat..
Insyallah....
LOVE HIM SO MUCH...






AIN PASTI AKAN BERJAYA...
INSYALLAH...



Tuesday, March 22, 2011

Fever.....


Kuang..kuang..kuang...
epy kena fever...
ptt la mlm td aku selseme...kena tempias dia rupanyer...
td pg dlm kol 6 lebih dia col
guna hp tp..
agak terkejut gak..then dia bgtau dia dmm...
n dpt mc smpai rabu...
cian nyer la ha...dh la jauh dgn nurse dia ni...
then kwn dia heret dia g jumpa jurulatih..
then g klinik...temp:38 darjah celcius..emmm ape blh bt..
dia kate kena hjn pnas hari 2..
sblom ni kn mmg ade batuk2..then kena hjn 2 dmm 2...
epy..epy..xpnh dmm
kat cna boleh plak la ko nk dmm kn...

emm tq kat kwn dia yg care kat dia kt cna..
siap amek kn mknnan,kuih semua..
bg kat dia mkn..
huh terharu aku..tq coz tlong jge i punyer bf..
bf i 2 ngade2..
huhu...xde la dia org nyer mmg xske
sshkn org..tp kl terpkse nk bt mcm ne kn...dh skt..

then td sdp la dia,kwn dia bg pnjm hp..
dia col berkali2..
srh rehat xnk..nk col gak..
biar la dia..kl dia rase col aku blh lega dmm dia..
teruskn je la..huhu..
aku pn ske gak kn..yela dh lame kot xberbual lame2...
then dpt berbual lame ati mane
yg x happy kn..=)
so esk rabu dia still mc...
then mesti nk col aku lg...tp mgkin pg la kot dia col..
ptg aku kelas..then kl kol6 kwn dia
nk guna hp..
so mlm dia xblh la nk col2...
nk col pn pg snpai tghari jerk...xpe la..pape je la..

pape pn aku harap dia smkin sihat then blh bt lthn
mcm biase...
aku akn doakn kshtn dia bek kat cna...
then dia pn kena kuat..
nsb bek la ade kwn2 yg amek brt..
kdg2 lelaki nie lain ckit..
dia ssh nk peduli kwn dia..tp alhamdulillah
epy dpt kwn yg ok...
semoha dia cpt sembuh..Amin...








SEMOGA CEPAT SEMBUH SAYANG....


Monday, March 21, 2011

Memang lain...

Memang nk tergelak aku...
y?..y?...y?...
heheheh...epy ade antr gambo kat aku..
time sabtu and ahd baru ni family dia dtg tgk dia...
kate nk ajk aku..xajk pn...huhu..
abaiikn la nk ajk aku 2...sape la aku ni then kl ajk pn segan la nk g kn..
then dia antr gambo..
lucu r bila tgk gambo 2...mmg xcaye r..
xcaye sbb pe???
sbb nyer muka dh lain...fizikal dh lain...rmbt lain...kulit lain..
semua pn lain je tgk..
bab muka..mmg lain giler..xnmpk pipi timcul..
that's mean pipi dh kurus then
tambah dgn xde rmbt...( botak )...dh mcm tergkorak..
huhu...sory bang..
tp 2 la hakikat nyer...hehehe...
then kulit gelap..
badan plak kurus..kl dulu mmg berisi...perut boroi..
then by now dh xde istilah boroi2...
nsb bek..kl x selalu di ejek olh awek dia...awek dia 2 aku la..
huh..mmg lain giler la..
xsgka dia jd mcm 2..aku xdpt bygkn...
member aku pkwe dia pn g pulapol...then ade gambo kat fb..
aku dh dpt bygkn mcm ne kat cna..
sabtu n ahd mmg ramai family g lawat ank dorg..
then tmpt dia besar..
ade pondok2...blh rehat..then family dtg blh lepak citu..
then boleh mkn2 kat ctu..
si ibu bawak la mknana kegemaran ank dorg..
mcm best je...
mcm kat asrama je..
tp yg x boleh bla...dorg kua kena pkai pakaian formal..
mcm budak maritim kat cni..
mmg skema giler..pkai kemeja pth,siap tai..then ksut sekali..
baju semua seragam je...
yg aku nk gelak nyer 2 mmg pakaian diorg kat cna..
if ade perjumpaan..nk mkn...then xtvt..
sampaik nk col g public pn kena pkai mcm 2..
ingtkn sbtu n ahd pakaian bebas...
kire nyer kat dlm dorm je dorg pkai pakaian lain...huhu..
kesian pkwe aku...
tp dia kate nk t mcm ne..dh peraturan...so kena ikt..
kl tgk dorg semua..same je semua..
unit beruniform la kate kn..huhu..kelakar la...
kalau aku ade kat ctu mesti aku dh gelak2.. then xcaye 2 pkwe aku..
emm jp ea ade gambo..tp ckit je..

 
        ANTARA PERBEZAAN DULU & SEKARANG.....

SKRG...                                                                                                        DULU...

                                                                                                          







Sunday, March 20, 2011

Cinta itu pasti milik kita...

Perkataan cinta,ungkapan cinta pasti semua org tau...
semua org inginkn "cinta"..
tapi perktaan cinta 2 luas sebenarnya...
cinta kepada Allah...
cinta kepada Rasulullah...
cinta kepada agama Islam kita...
cinta kepada diri sendiri.....
cinta kepada ibu bapa kita....
cinta kepada alam family...kwn....alam sekitar..
emmm byk kn???
so skrg kita nk cerita tntg cinta kepada insan yg bergelar "kekasih"

Cinta nie terlalu unik untuk diertikan...
jika kita dh berada dlm cinta,secara automatiknye...
kita sendiri tau bagaimana kita
nak hidupkan cinta tersebut...
maka jika cinta itu benar milik kita..kita akn tahu
bagaimana nak mewarnai cinta itu..
andai sebalik nya..
jika cinta itu membuat hidup kita porak peranda..
xusahlah berpk tentag cinta..

Life is worth living...
there is love in pretty much everyones life..
if you pay attention...
And don't forget to let those you love know that
you love them...
and let them know often....

Kadang2 bila kita bercinta perasaan cemburu pasti ada...
pergaduhan pasti terjadi..
xde org yg perfect dlm dunia ni...
kadang2 bila kita bercinta perpisahan akn terjadi...
walau bagaimana pun bila terpisah..
kita di takdirkan bertemu kembali...bagaimana?????
walaupn dlm tempoh perpisahan
masing2 mempunyai pengganti..namun bila takdir
menemukan mereka kembali...
lantas hati kembali terpaut kerana perasan cinta,
sayang dan rindu tu sebenarnya masih berbekas di hati....
itulah yang dinamakan takdir..
alangkah indahnya jika kita berjaya
mendakap kembali cinta..
yang hilang...

Percayalah jik si dia
memang tercipta untuk kamu...
selama-lamanya dia akan menjadi milik kita...
namun beranikah kita mengungkap ungkpan cinta itu kembali????
tak semua org berani...
lebih senag memendam rasa bimbang perasaan
cinta itu akan di tolak...
tetapi tanp[a keberanian...mimpi tak akn
jd kenyataan...
so kita kena berpk positif dan mencuba...
mungkin percubaan itu
membuahkan hasil..
tetapi mcm ne kl percubaan 2 gagal???
percayalah ada cinta yg lain untuk kita atau belum ada
masa yg tepat untuk
memilikinya..

ingatkanlah sidia sentiasa
bahawa cinta kita 2 semakin mekar dari hari ke hari..
pasti dia sgt hargai..
dan tidak ada alasan untuk dirinya berpaling
dari kamu kita kecuali atas
alasan takdir..



















Saturday, March 19, 2011

I caNoOt UnDeRstNaNd....

I cannot understand with certain people..
yg suka mengambil kesempatan di atas kesengan org lain..
konon nyer tumpng ksngan org lain la..
huhu..ntah pape ntah...
then cari kesemptan gitu..huhu..yg xblh bla
ckp owg lebih then dia pn same je...hahaha...xfhm r..ntah pape je..
ckp org mcm 2 la mcm ni la..
tp dia pn same je...ape benda la..

then ada gak setengah2 org tu yg kl ssh cari kita..
then kl sng lupa kite..
ni satu perangai lg yg aku xfhm...
ape la kn dgn sikap2 org yg mcm ni...knp perlu mcm ni???

emmm ada lg yg hipokrit....
konon mcm dia la perfect...then poyo je perfect...
dpn bek blkg mcm ape je...
mcm2 la manusia ni..kdg2 xfhn dgn gelagat ramai manusia..
biar la dorg...
tp kdg2 kl ada kena mengena dgn kita mau nyer x binggit kn...
nasib2...
then ada lg sesetgh org yg xreti hormat org...
dia srh org hormat dia but dia xreti hormat org lain...ape la nk jd....
beria2 kl org xhormat dia,dia nk mrh...
tp dia sndiri x reti hormat org lain..so nk slh kn sape???
tepuk dada tnyer diri sendiri la..
pk la sndiri knp org xhormat ko???
2 maknanyer ko xreti hormat org lain...xgitu ke???
emmm ntah la byk la ragam manusia
kat dunia ni...
macam2 la...xfaham aku...huhu



BANDAR......

Kua...kua..kua...
kua je ain ni...hahaha..nk slh kn sape yek???
slh kn diri sendiri la ain oi...
hari nie kua dgn ira n kwn ira,siti..
kua gi mane??
g mydin je..teman ira beli brg..tp aku beli belah gak..
beli maggie kari je..
dgn bedak cary junior...emmm wangi...mcm baby...
maggie 2 nk bt murtabak maggie..
mcm cdap je tgk kak ila mkn...teringin plak nk mkn..
huhu..jp g ko xhbs ain..hehe...

so lepas gi mydin g hari2 tgk2 baju...emm tgk je kot...
bkn beli pn...duit kurang r....
huhuhu..
insyallah kl ade duit lebih kita shoping k ain..
sabo...sabo...
so lepas g cna xtau nk g mane...
coz baru kol 4 si ira nk g pasar mlm plak..
so kami g mega..
g mega bkn wtpe pn...tgk gelagat org je...
skt mate...
sakit kepala tgk gelagat org...
huhuu...
penat2 aku ni ha...

then g pasar mlm dgn dorg....
semalam dh g...hari ni g lagi...huhu..ain2...
ain beli nasi beriyani,pedal percik berempah than beli kulit je..
then ada lg la...
beli air ice blended mocha...
emmmm cdp ais 2..
nk minum ice cool blog xdpt so ice blended pn jd la...
then lepas 2 balik la..
dh xlarat nk jln..kaki pn dh melecit..huhu...

cak...hehe...

serabai giler tudung...

ain cute..huhu...perasan...

ira penyek...



ira buncit...hehe..=)

Friday, March 18, 2011

????????????

Dia col guna hp dia...
Terkezut gua..knp plak ni???sape ni???
oh rupa2 nyer dia lah..
tp knp pkai hp???pelik2 aku ni...
oh fmly dia dtg la..
happy2 family la 2 kn...smpai col aku jp je...
huhuhuhuhu....
xpe la biar la dia dgn family dia....
family is very important than me....right???
of course right...
emmm...

msg dia pn terkulat2 nk bls kn???
emmm..dh xtau nk ckp pe
masti dia happy2 kat cna kn....?????
mesti happy la..
dia ada gak msg aku ni ha...
tp dh mcm xbiase je msg2 ni....hahaha
selalu kn col2..
lain plak msg2 lmbt je nk bls...
nk col2 hbs plak krdt..
haha..kedekut punyer ain.....hahaha..
ala sekali sekala kedekut ape salahnyer kn....huhuhu....

xpe la aslkn dia bahagia and
happy selalu bersma family dia....huhuhu..


Thursday, March 17, 2011

GaStRiK...

Gastik aku dtg lagi...tolong!!!!!!!!!!
huh skt kot..
dh lame xkena..hari ni blh plak kena..
huh...bgn tido je trus kena..
amek ubt dlm peti..
tgk2 ubt tinggal ckit je...mcm ne ni??
but mkn gak walaupn cikit..
xkan nk tahan je skt ni ha..mati aku...
huhuhu...
walaupn ckit mkn gak then mkn nasi..
nsb bek dia xbt hal byk sgt..
juz sakit mcm tu je..
but still mcm selalu xleh berdiri..
terpaksa bongkok je bdn ni ha...event nk jln sekalipun..
huhu...bula la nk bek ni..





 

Pelik....

Pelik dgn sesetengah org yg bangga diri...
Konon nyer semua dia pndai..
bt 2 pandai..bt ni pandai..sng cite semua benda dia pndai la..
ish2....xke bangga diri 2 nama nyer???
mmg skrg Allah bbg semua dia pndai buat...
tapi nanti satu hari bila
Allah rarik kepandaian dia,baru tau...
baru menyesal..
cuba la kita fikir....tuhan bg kite nikmat kat dunia ni sementara je..
nikmat2 tu semua Allah yang punyer..
macam kite duduk kat ats dunia ni...
dunia ni hanya sementara je...nikmat2 yang kita dpt hanya sekejap..
kalau Tuhan nk tarik nikmat 2 dgn sekelip mata hilang...
so beringat-ingat lah..
so jgn lah nak bangga diri 2 bagus sangat...
Tuhan yg menentukan segalanya..
Sekian...
 

Wednesday, March 16, 2011

Esok Test...

Esk test 2 nrs 226...
harap2 ain boleh jawab k....
ain dh bace..
ain dh tgk2 soalan ljm..
ain dh tgk soalan nclex..so harap dpt jwb...
miss kate soalan ljm xmsuk...tp aku ttp bace...mana la tau ade ckit2 kn...
coz tajuk yg dia bg ade slm buku ljm 2..
harap2 la soalan2 tu kua ckit..huhu..
buku pn dh bace..
soalan pn dh tgk...so ape yg pnting..
doa the best..
and berserah pd Nya...
Insyallah ain pasti akan berjaya....
Amin..

Saturday, March 12, 2011

Release Tension...

Semalam kua dgn Emy my friends...
jd jugak nk kua dgn dia..
so happy...
so kami kua dlm kol 11 pg then g ECM...
g ecm mkn la bt pe lg kn..
aku mkn mi hoon tomyam..1st time xhabis..
huhu...sbb pe?
seronok sgt bercerita mcm2...
smpaikn xhbs mkn..
bercerita je dh kntg..hahaha..ape la aku ni kn...

then nk g tgk wayang...tp cite xkena time plak,,
so kami g mega mall...
sblom g tgk wayang g karok jp..3 lagu je pn..
sampai kat cna kami pilih tgk cite giant beast...
best gak la cite ni..
tp menakutkan ckit r...
pape pun best...

then nga tgk wayang,solehin msg ajk kua..
kate xnk kua tp ajk owg kua..
then aku ckp aku kat mega..
then dia kate jp g dia sampai...so kami pn lyn je la movie 2...
so dh hbs kami g smbong karok...
sblom tgk movie dh karok tp 3 lagu je...xcukup..huhu..
then kami g karok lg..tp kali ni bkn aku n emy je...
malah ada solehin and syakira...
then kami g la karok ber4..
tp aku mula2 malu..
ye la si solehin 2 selalu nk kenakn aku kn..
then aku bt do no je..
then nyanyi la..
xrase malu pun..hahaha...
sore dia cdp kot..
mcm2 lagu dia boleh awk...
huhu so happy...
then dh ptg ckit perut masing2 lapo..
then g mkn kat kdai mamak..
mamak pn jd la...jnji knyg...huhu...
then lepas 2 kami jln2..then lapas maghrib kami balik..
huh pnt mmg pnt 2 hari berjln...tp seronok gak r...hlg gak tension kn..
pape pun bersyukur..
segalanyer di permudahkn oleh Nya....


dlm kol 4

Friday, March 11, 2011

So sad....='(


Btl2 rase sdh sgt coz dia col n then ckp owg sengal..
ye la hari 2 kn terbgtau mak dia
owg pos ubt batuk...
brtul2 kecik ati dgn dia..dia seolah2 mrh owg..
owg dh agak dh...
dh la mls la nk amek tau lg..
mls nk msg mother dia..
dia2,aku2..

spanjag dia pegi aku xpnh sdh..
dia xpnh sakitkn ati aku n bt aku nangis..
tp hari ni.....
dia col then aku cdh sgt..
xtau knp ati ni btl2 cdh n manengis...
aku tau aku slh...tp jgn la bt aku cdh mcm ni..
dh la dia jauh..
bt aku mcm ni plk..
nasib2..

dh la mls nk pk..lantak la..ape nk jd,jd la...
dia nk col ke,xnk ke..suke ati r...
dh mls dh..
kl di ingtkn benda ni mmg asyik kua je kn air mata ni...
benci!!!!!!.....
i;m very sad...='(



Thursday, March 10, 2011

Kwn @ Test????

Emmm...antara kwn n test???
aku ade test mgu dpn...
kate miss soalan 2 susah..so what should i do???
study smart la..
so insyallah i try my best...

but one more things,kwn dh lame xjumpa..
then ajk kua..
g tgk wayang n karok..
but aku ade test??
mcm ne ni??
antara kwn n test ape yg pntg???
of course la test kn..
2 tok ms ddpn aku..aku xnk gagal lg..
tp ntah la celaru la...

kwn plak mmg rndu dgn dia...
nk lepak dgn dia..
tp mcm ne...aku buntu mcm ne nk bt,,
tp aku akn terus study..
tgk jadual la aku test hari pe...
jadual xkua lg ni..
if hari selasa or rabu or kamis..blh la kua..
if hari isnin,i'm so sorry my friend...

my test is important for me...
and friend also important for me..but
what the very2 important??friend or our test???

huhu...batu la aku ya Allah...
aku xtau nk bt kptsan ape antara kwn n test aku...
aku akn cube study byk ckit..
then akn bg ms kua bersama kwn aku yg sorg ni...
aku hrap sgt jadual test NRS 226 tu hari selasa,or rabu or khamis..Amin..



















Monday, March 7, 2011

Abg angkat???

Abg agkt???sape ye???
jeng2...
haha..saje je la ain wei...
si abg aku yg sorg ni " IJAM".....
tbe2 bek plak dgn aku..
selalu suka cari pasal dgn aku...wwweeeekkkk...

siap tnye dh mkn ke blom...sihat ke x...study mcm ne ok ke..
mcm pelik gak aku..
tp lynkn je la...
dia kate aku kn abg angt ko..so slh ke amek brt???
ang agkt la sgt kn..
but i'm really hpy..........
actually aku syg dia but sbgai abg je..
byk knagan2 yg xboleh aku lupakn dgn dia dulu..
dia seorg yg nakal..
selalu buli aku dlm kelas..kat giatmara..
mmg dia ni nakal..
suka kacau org..plg dia suka kacau aku..
aku pn xtau nape...
kl nk cite kenangan ni mmg xhbs..byk sgt kngan...
haha...
tp dia ni mmg sempoi la....best kwn dgn dia...
n then until now kami mmg xpnh loss contact...

so,by now dia dh kawin..
dgn budak kmpg ape nath..dkt2 dgn cahaya baru..
tmpt tinggal boy aku yg aku syg..huhu
so,dia kawin aku xg..
then dia mrh sgt kat aku...
mrh punyer lama gler..
but by now ok la..dia dh ok..
huhu...
pape pun i want 2 wish congrate kat dia..
semoga dia bahagia..n jd suami yg bek..huhu..amin...

then td ade tnyer dia ble nk dpt baby..
so dia kate lmbt lg..
bt family planing..haha..pndai yek kwn aku bt f.planning..
dia kate nnti2 la coz nk g melancong dulu..
ntah pape je..
dia nk g dgn wife dia bln 8 ni...
xtau katne..
dia kate rahsia then dh balik nnti baru dia citer..
sengal punyer abg agkt..
pertghn march ni dia nk g kl..
xtau dgn sap..
coz dia kate bkn dia g sorg..
mybe dgn wife dia kot..hehe...abg ijam2..
ops..abg?haha..ape slhnyer kn pgl dia abg...dia kn lbih tua dari kau,,
abg agkt aku plak 2..huhu..

pape pun tq coz still remember me...
still contact me...
still agp i adk u...tq so much...
aku pun angp dia kwn aku,abg aku...n xlebih...
juz my friend and my brother..
love him n miz him...
( xlupa gak kekasih hati mohamad shoufi love u and miz u always)








Alhamdulillah...

Alhamdulillah semua asgmnt dh pn siap..
and yg plg pntg dh pn present...
td presentation akhir aku NRS 226 tajuk DIABETIS INSIPIDUS...
huhu mmg tkt la..
tkt coz sblom aku present,kwn aku yg present..
so miss ckp slh.kena byk lg nk isi..
kire xcukup isi la..
so slide dia kena bt balik..
so aku pun mcm mengelabah la kn..
tkt2 aku pn jd mcm dia..xnk la bt balik..byk lg keje lain nk bt..
so aku dengan kecut perut nyer g je dpn present..
nsb bek la akhir presentation dak2 ni fhm..
and miss fhm..
nasib bek aku..tkt gak kn kl miss xfhm...
so lega la lepas present 2..
tq kwn2 coz play attentation time i present today...



Sunday, March 6, 2011

Adakah aku yg diperslhkn???

tbe2 mak dia msg "ain bg ubt batuk ape"
syirup la..mane ade pill...
aku plak td time msg dgn mak dia terckp epy batuk..
so dia suruh pos ubt batuk..
so aku dh pos..
so mak dia msg,angah kate xboleh bg syrup..
dh 2 aku nk bg pill?ade ke?
benda pun dh bg kot..
tp xtau ble la dpt..mybe minggu ni kot..
so harap2 la lepas..
tkt gak kl xlepas...............
so kl xlepas mcm ne?
ADAKAH AKU YG PATUT DIPERSALAHKAN???